Disability-Friendly Workplace Award - Send Your Nomination until July 31!

  • July 13, 2020
If you as an employer take extra effort in order to enhance the workplace integration of disabled people, and continuously develop your practices related to the recruitment, retention and employment of this specific employee group, nominate your workplace for the Disability-Friendly Workplace Award.

What is this Award about?

The Award was founded in 2010 by Salva Vita Foundation, the Ministry of Human Resources, the Hungarian Association for Excellence (EFQM Hungarian Partner) and the American Chamber of Commerce in Hungary. It is given to companies that demonstrate an outstanding commitment to employing disabled people.

Deadline for application: 31.07.2020.

Why is it worth applying for the Award?

The Employers’ Award has dual aims: on one hand, using the Award Logo, it supports the encounter of disabled job seekers employers who are ready to employ them. On the other hand the Award raises the reputation of the company demonstrating that it is a responsible employer. Receiving the award, the employer becomes entitled to use the Award Logo for 2 years.

How can you apply?

You can apply by filling in the following form (available only in Hungarian).

Before handing in your application, please always read through the instructions or consult the employees of Salva Vita Foundation.

If you are interested in the program, please contact us for further details:

Project coordinator: Katalin Kappel

Legyen az Ön cége is Fogyatékosság-barát Munkahely!

Ha Ön munkáltatóként tesz azért, hogy a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási lehetőségei javuljanak és folyamatosan fejleszti az érintettek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatait, jelölje munkahelyét a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésre!

Mit kell tudni a díjról?

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a a Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be, együttműködésben az Emberi Erőforrások Minisztériumával, az Amerikai Kereskedelmi Kamarával és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesülettel, azzal a céllal, hogy elősegítse az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását, valamint ösztönözze és elismerje azon szervezeteket, akik folyamatos fejlesztéseket valósítanak meg a fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása terén.

Az elismerésre és a kapcsolódó logó használatára bármelyik nyílt munkaerő-piaci munkáltató jelentkezhet az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből egyaránt, 2020. július 31-ig.

Miért éri meg pályázni a díjra?

A logó, mely a vállalat külső és belső kommunikációjában egyaránt felhasználható, egyrészt azt üzeni, hogy a munkáltató örömmel fogadja a fogyatékos álláskereső emberek jelentkezését, valamint elkötelezett a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása iránt, másrészt nyilvánvalóvá teszi, hogy a szervezet kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőségi szempontokra, mely elkötelezettség növelheti a cég presztízsét, illetve a szervezet CSR tevékenységébe is beépíthető.

Hogyan tud pályázni?

Pályázni a www.fbm.hu oldalon található Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés pályázati adatlap kitöltésével lehet.

A pályázat benyújtása előtt minden esetben tekintsék meg a pályázati útmutatót, vagy konzultáljanak a Salva Vita Alapítvány munkatársaival!

Ha szeretne inspirációt nyerni mások jógyakorlataiból, az Alapítvány e célból közzé tett egy jógyakorlat gyűjteményt is a honlapján.

Amennyiben a pályázattal vagy a programmal kapcsolatban kérdése merül fel, forduljon bizalommal a Salva Vita Alapítványhoz az alábbi elérhetőségeken!